Referenssit

Suhola Development

Kiinteistökehityksen onnistumisia

Kehittämisellä ja konseptoinnilla on saatu toimivia ratkaisuja kohteisiin, joille omistajat eivät ole enää nähneet niillä tuottoa tuovaa käyttötarkoitusta tai strategia ei enää ole antanut tilaa kiinteistön omistukselle. HS-Developmentilla on vuosien kokemus onnistuneesta kiinteistökehityksestä Kaakkois- ja Etelä-Suomen alueella. Tässä muutamia esimerkkejä projekteistamme.

Case Pihkapolku, Kotka

Vuonna 1969 valmistunut ja 1998 kattavasti peruskorjattu entinen palvelutalokiinteistö

Pihka

Kotkan Kaupungin omistama vuokrataloyhtiö Kotkan Asunnot Oy oli pitkään etsinyt ratkaisua tai ostajaa vanhusten palvelutalona toimineelle kiinteistölle. Rakennus ehti seisoa käytännöllisesti katsoen tyhjillään lähes pari vuotta. Kohde oli ollut myyntilistalla jo 2–3 vuotta ja hintakin oli hyvin kohtuullinen, mutta ostajaa ei vain löytynyt, vaikka kohdetta oli tutkimassa valtakunnallisia toimijoita.

RATKAISU: Suhola-yhtiöt osti kiinteistön vuonna 2017. Konseptoimme kiinteistölle uuden käyttötarkoituksen ja vastasimme tarvittavien muutostöiden läpiviennistä. Remontin jälkeen kaikki 60 asuntoa (yksiöitä ja kaksioita) ovat olleet täyteen vuokrattuna.

Case Mansikkapaikka, Imatra

Vuonna 1990 valmistunut 10 000 neliön kauppakeskuskiinteistö

Mansikka

Heikki ja Kaija Sirenin arkkitehtitoimiston suunnittelema Imatralla sijaitseva Kauppakeskus Mansikkapaikka valmistui vuonna 1990. Kansainvälisten kiinteistörahastojen suurissa kauppajärjestelyissä kiinteistö oli jäänyt huonolle hoidolle ja sen merkitys omistajille oli vähentynyt. Suuri kauppakeskuskiinteistö oli todella tyylikäs, mutta vuokrausaste oli hiipunut heikoksi.

RATKAISU: HS-Development laati kohteelle kehittämissuunnitelman ja keräsi sijoittajaryhmän, joka osti kiinteistön. Hoidimme myös kehityssuunnitelman läpiviennin sekä kohteen manageerauksen. Alle vuodessa käyttöaste saatiin nostettua 95 %:iin ja vajaan kahden vuoden omistamisen jälkeen kohde myytiin edelleen NREP:n hallinnoimalle kiinteistörahastolle.

Case Sippolankatu, Kouvola

Kouvolan Eskolanmäessä sijaitseva vuonna 1975 rakennettu asuintalo

Sippola

Vielä vuosituhannen vaihteessa jokainen kouvolalainen osasi kertoa missä sijaitsee Hilton. Tämän yhdeksänkerroksisen ison rakennuksen 158 soluasunnossa oli meno ollut melkoista. Aika kuitenkin ajoi solumallista ohi. Kouvolan Asunnot oli jo aikeissa purkaa talon.

RATKAISU: Suhola-Yhtiöt osti puolityhjän kiinteistön vuonna 2012 ja laati sille kehityssuunnitelman, jonka pohjalta ryhdyttiin töihin. Remontin jälkeen talossa on yhteensä 64 asuntoa: 32 kaksiota ja 32 kolmiota. Käyttöaste on pysynyt jatkuvasti yli 98 %:ssa ja alkuperäiset tuottotavoitteet on ylitetty.

peukku3

”Hilton” sai uuden elämän

"Kouvolan Asunnoilla oli Eskolanmäessä hyvin rakennettu ARA-kohde, jossa asui pääasiassa opiskelijoita. Käyttöaste oli loppuaikoina kuitenkin aika matala, kun opiskelijat vähenivät ja sijainti ei ollut oikein hyvä. Hiltoniksi kutsutun talon maine oli myös huonontunut.

Rupesimme tekemään Suhola-yhtiöiden kanssa kiinteistöstä kauppaa vuonna 2012. He tutkivat kohteen, ja pääsimme hinnasta yksimielisyyteen. Kohde sai aivan uuden elämän ja sen asukaskanta vaihtui täysin. Oikein hyvä tarina.

Sanoisin, että Suhola-yhtiöt on asiantunteva organisaatio, jolla on hyvä palvelutaso ja tehokkaat konseptit tehdä kiinteistökehitystä. Arvostan heitä sekä henkilöinä että organisaationa.”

Auvo Viiru

toimitusjohtaja, Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy

Case Annakoti-säätiö, Kotka

Useita asuinkiinteistöjä

Annakoti

Säätiön toiminta oli pikku hiljaa kutistunut ja sen aikanaan 1980-luvulla rakennuttama ARA-rahoitteinen asuntokanta alkoi vaatia jo isompia kunnostuksia. Näiden teettämiseen säätiöllä ei ollut taloudellisia mahdollisuuksia.

RATKAISU: Yhdessä HS-Developmentin kanssa löydettiin ratkaisumalli, jolla säätiö pääsi irtautumaan kiinteistöistä ja ne säilyivät vuokrakäytössä.

peukku3

Kiinteistöjen myyntiprosessi luotettavissa käsissä

"Kotkalainen Annakoti-säätiö päätti luopua omistamistaan rakennuksista eli kerrostalosta ja viidestä rivitalosta, koska korjauskustannukset olivat kasvamassa säätiölle liian suuriksi. Olin säätiön hallituksessa Kotkan kaupungin edustajana. Rakennukset olivat ARA-rahoitteisia, joten niiden myymiseen liittyi paljon erilaisia ehtoja. Neuvotteluissa olivat mukana säätiön hallituksen lisäksi ARAn ja Suhola-yhtiöiden edustaja.

Suhola-yhtiöillä oli vahva ymmärrys, miten asiaa viedään eteenpäin säätiön sääntöjä, ARAn ehtoja ja lakeja noudattaen. Toiminta osoitti rauhallisuutta ja yhteisymmärrystä, ja kaikki osapuolet tiesimme, että prosessi on luotettavissa käsissä. Suhola-yhtiöt kuunteli meitä ja osasi ottaa myös asukkaat mukaan vuoropuheluun."

Pirjo Romppanen

Entinen Annakoti-säätiön hallituksen puheenjohtaja, kotkalainen vaikuttaja

Case Ahtiala, Lahti

1990-luvun vuokratalokohteet osakkeiksi

Sipura

Lahden kaupungin täysin omistama Lahden Talot halusi irrottautua vuonna 1992 valmistuneesta 116 huoneiston vuokratalokohteesta. Myynnin taustalla oli yhtiön uusi strategia, jossa luovuttiin pientalotyyppisistä kiinteistöistä.

RATKAISU: HS-Development hoiti kiinteistön myynnin, yhtiöittämisen, konseptoinnin ja siihen liittyvän manageerauksen mukaan lukien asuntojen remontoinnin. Huoneistot on myyty osakkeiksi.

Case Koskenhelmi, Imatra

Kauppakeskuskokonaisuus Imatran keskustassa

Koskenhelmi

Valtakunnallinen suuri kaupan ketju halusi irrottautua 7 000 neliön kokoisesta kauppakeskuksesta.

RATKAISU: HS-Development hoiti kiinteistön uudelleen konseptoinnin ja vaadittavat rakennuttamistoimet. Näin kauppakeskus saatiin vuokrattua täyteen, ja kohde myytiin paikalliselle sijoittajalle.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää kiinteistökehitysprojekteista? Ota yhteyttä vaikka heti, niin kerromme lisää.